Rogier Pelgrim

1 augustus 2016

Met zijn opvallende en eigenzinnige stemgeluid krijgt Rogier Pelgrim (27) menig publiek stil. Zijn pakkende en melancholische liedjes voeren je mee naar een wereld vol verhalen en avonturen. ‘Roll The Dice’ is de naam van zijn eerste full-length album dat hij presenteert in de bovenzaal van Paradiso op vrijdag 24 januari 2014. Belangrijke bronnen van inspiratie voor hem zijn artiesten zoals Damien Rice, Johnny Cash, Sufjan Stevens en Glen Hansard.

Rogier wordt in 2012 bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland.’ Giel Beelen en Eric Corton loven hem om zijn virtuositeit als zanger. Later dat jaar wint hij de Grote Prijs van Nederland. In diezelfde wedstrijd wint hij ook de prijs voor beste muzikant. Volgens de vakjury krijgt hij “een bomvol Paradiso muisstil met zijn van God gegeven stem en zweept hij het publiek net zo makkelijk weer op.”

Dat deze liedjesschrijver een grote liefde heeft voor het vertellen van verhalen, bewijst hij op zijn eerste echte langspeelplaat ‘Roll The Dice.’ Rogier zingt over idealisten, zwervers, het klooster, oude en nieuwe liefde, moed en het nemen van risico’s. Ook het fraai geïllustreerde artwork van het album vertelt een verhaal. Wie het album op CD heeft, ontdekt in het bijgaande boekje een mini-stripverhaal over een man die zijn leven op het spel zet in een ultieme poging weg te vliegen uit zijn saaie en alledaagse bestaan.

Sinds 2009 treed Rogier Pelgrim op onder zijn eigen naam. Ooit was hij zanger van de rockband Nuclear Playground. Maar toen in één week zijn relatie op de klippen liep en hij besloot uit de band te stappen, nam zijn leven plotseling een nieuwe wending. Het was het beginpunt van zijn carrière als solo-artiest. In 2012 bracht hij zijn eerste EP ‘Our Dear Lady of the Plains’ uit die door de schrijvende media positief werd ontvangen. Hij deed zo’n 350 optredens in huiskamers, poppodia, theaters en festivals. Hij speelde in het voorprogramma van Blaudzun, Handsome Poets, Janne Schra en Andy Burrows. In Koninklijk Theater Carré opende hij voor gitaarlegende Leo Kottke. In 2013 deed hij mee aan de Popronde. In september dat jaar deed hij een mini-tour door Marokko. Op 15 december speelde hij in de Amsterdamse Stadsschouwburg in het bijzijn van prinses Beatrix tijdens het Nationale eerbetoon aan Nelson Mandela. Daarnaast is hij een graag geziene gast bij Radio 1, 2 en 3FM.

 

 

 


Terug naar nieuwsoverzicht