Organisatie


Graag willen wij benadrukken dat alle vrijwilligers, dus ook de bestuurders, zich vrijwillig inzetten. Zij ontvangen geen beloning maar slechts een vergoeding voor kosten die zij aantoonbaar hebben gemaakt in het kader van hun bestuurstaak voor de stichting. Er wordt streng op toegezien dat deze kosten zo beperkt mogelijk blijven.

Vrijwilligers

Vele mensen zetten zich gedurende het jaar in voor de stichting door aanwezig te zijn op heldendagen, mee te gaan met wensdagen of de stichting onder de aandacht te brengen vanuit hun rol als ambassadeur. Zonder deze waardevolle mensen zou er geen Stichting Pole Position bestaan en zouden onze helden geen onvergetelijke momenten beleven.

Bestuur

De dagelijkse leiding is in handen van het bestuur. Het bestuur stuurt de organisatie aan en zorgt ervoor dat alle randvoorwaarden om de stichting goed te kunnen laten functioneren aanwezig zijn.

MK-SPP

Marijn Koot

Penningmeester/ aandachtsgebied wens- en heldendagen

Graag stel ik mij hierbij voor als bestuurslid met als aandachtspunt onze heldendagen en wensdagen. Ik ben squashcoach, trainer en adviseur sport en ruim 30 jaar werkzaam in de sport.  Van 1999 tot 2004 ben ik werkzaam geweest bij één van het grootse sportmerken van de wereld (Nike) als productspecialist en accountmanager. De afgelopen 15 jaar was ik eigenaar en zelfstandig ondernemer van Racket Centrum Houten. In 2020 heb ik mijn sportcentrum verkocht.

Sporten, sportbeleving en het omgaan met sporters (“if you have a body, you’re an athlete” – Nike) zit in mijn DNA, ik kan erg genieten van sport. Na zoveel jaren plezier en  ondernemen in de sport, wil ik graag wat teruggeven aan de sport en de sporters. En wel specifiek aansporters met een verstandelijke beperking, onze helden. Wilco, onze founding father van de stichting, heb ik in 2017 leren kennen door de tennis heldendag in het Racket Centrum Houten. Deze mooie heldendag heb ik samen met Wilco twee jaar in Houten mogen organiseren.

De energie, vreugde en passie die er vanaf spatten bij de tennishelden en de vrijwilligers hebben destijds het zaadje geplant voor het toetreden tot het bestuur in oktober 2021. Binnen het bestuur zal ik mijn pijlen richten op het zoveel mogelijk vervullen van wensen van onze helden en het uitbreiden/continueren en bewaken van de kwaliteit van onze huidige heldendagen.

Mocht je goede suggesties hebben of ons kunnen helpen met het vervullen van wens en/of helden dagen, stuur mij dan bericht: Marijn Koot | LinkedIn 

Functies buiten de Stichting
:
Squashcoach en trainer, adviseur sport

36ccf497-35b0-4d10-8ee2-41fb7006b373-235x300

Tessa Nooij

Secretaris

Al een aantal jaar ben ik met veel plezier betrokken bij stichting ‘ Pole Position’. Eerst als vrijwilliger en later als bestuurslid. Ik heb de oprichter van de stichting via een collega ontmoet en toen ik hem hoorde spreken over het doel van zijn stichting was ik meteen enthousiast.

Ik heb van kleins af aan al een warm hart voor mensen met een verstandelijke beperking en ook getwijfeld om arts verstandelijk gehandicapten te worden, uiteindelijk is het specialist ouderengeneeskunde geworden, maar in combinatie met dit vrijwilligerswerk is het een mooie combinatie! 

Ik heb al veel mooie wensen (zelfs naar F.C. Barcelona!) mogen vervullen en hoop hier nog  velen aan toe te voegen!

Functie buiten de Stichting:
Specialist Ouderengeneeskunde

Remco

Remco Gemmeke

Voorzitter / aandachtsgebied commerciële zaken

Wilco ken ik via onze gezamenlijke Businessclub en zijn bevlogenheid werkt aanstekelijk.

Ik ben zelf dol op allerlei sporten, zowel actief als passief. Ik ben bevoorrecht dat ik gezond geboren ben en realiseer me dat dit zeker niet vanzelfsprekend is. Dat is waarom het doel van onze Stichting Pole Position mij zo aanspreekt: zorgen dat mensen die minder geluk hebben gehad via de “heldendagen” de kans krijgen om zo zelfstandig mogelijk kunnen sport.

Met mijn bescheiden bijdrage kan ik wat teruggeven aan de maatschappij. “Een betere wereld begint bij jezelf”.

Wat er ook georganiseerd wordt, je krijgt er altijd veel dankbaarheid voor terug.

Die grote glimlach is waar je het voor doet.

Functie buiten de Stichting:
Managing Partner PBC Group

Operationeel en financieel team

Het operationele en financiële team werken nauw samen om de wens- en heldendagen te organiseren, de PR, marketing en social media te verzorgen en om voldoende (financiële) middelen te genereren om alle activiteiten te realiseren.

c31f7f2b-6a8c-4d65-ab5d-71f4fab5aa54

Wilco van Gelder

Founder Stichting Pole Position / coördinator operationeel & financieel team

In 2013 heb ik de stichting opgericht omdat ik in aanraking kwam met een jongen met een beperking die niet zijn favoriete voetbalclub kon bezoeken. Vanuit mijn overtuiging dat iedereen toch minimaal 1x zijn favoriete sporter of sportclub moet kunnen bezoeken zijn we met inmiddels een prachtig team mensen dit voor veel van onze helden aan het realiseren.

Functie buiten de Stichting:
Coördinator vrijwilligers KiKa

0b769b14-53d1-4c86-a26b-6b233551a982

Liesanne de Wijs

Lid

Tijdens mijn studie aan het Cios Haarlem heb ik het vak bewegingsagogie gevolgd, hierdoor ontdekte ik hoe mooi dit vak is. Stichting Pole Position kwam via via op mijn pad en ik was meteen enthousiast, een onwijs mooi initiatief waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. Ik heb inmiddels vele mooie Heldendagen mogen organiseren met het team en alle Helden en hoop dat er nog velen volgen.

Functie buiten de Stichting:
Teamleider en procescoördinator Sport Support bij NOC*NSF

nadine-e1671436764244

Nadine Schmitt

Lid

Mijn naam is Nadine Schmitt en woon en werk in de omgeving van Eindhoven als echoscopist. Ik voer onder andere medische zwangerschapsecho’s uit. Door mijn werk heb ik dagelijks te maken met de liefde en zorgen van ouders omtrent hun ongeboren kind en het feit dan gezondheid niet altijd vanzelfsprekend is. Elk nieuw leven is heel bijzonder!

Bij mij leefde al langer het gevoel dat ik naast mijn professie, mezelf ook graag als vrijwilliger in maatschappelijk belang nuttig wil maken. Ook het samenwerken met mensen die vanuit passie zich inzetten voor mensen, voor wie het leven niet altijd zo vanzelfsprekend is, draag ik een warm hart toe.

Via het platform ‘Helmond voor elkaar’ ben ik benaderd door Wilco van Gelder. In mijn  gesprek met hem was ik onder de indruk van de passie die hij heeft voor zijn stichting en wat zijn drijfveer is om dit te doen, inmiddels al bijna 10 jaar! Het raakte mij meteen en wil graag mijn steentje bijdragen.

Ik ben sportief aangelegd en in mijn vrijetijd sport ik zelf dan ook graag, waaronder 2x per week zwemmen (Psv masters in Eindhoven). Voor mij komt dit dan ook mooi samen en krijg ik de kans om lid te zijn van het operationele team van stichting Pole Position. Ik mag gaan leren om mee te denken over de organisatie en uitvoering van wensen van onze helden en daar heb ik zin in! Ook kijk ik uit naar de samenwerking met de andere leden en vrijwilligers van deze mooie stichting.

Functie buiten de Stichting:
Echoscopist

IMG-20231031-WA0000

Anne van den Heuvel

Lid

Hallo allemaal,

Mijn naam is Anne van den Heuvel. Een van mijn grootste passies is sport. Ik ben een voetbaltrainer en houd ervan om actief bezig te zijn. Naast sporten maak ik ook graag muziek en schrijf ik nummers op de gitaar.

Ik ben student aan de Hogeschool van Amsterdam en doe de studie International Sport Management & Business. Dit is ook hoe ik Wilco heb leren kennen en in stichting Pole Position ben gerold.

Ik gaf onder andere voetbaltraining aan een G-team in de buurt bij mij en vroeg Wilco (die langskwam als gastdocent bij mij op school) om advies om sport voor
mensen met een beperking meer op de kaart te zetten. Ik ben begonnen als vrijwilliger op de heldendagen en nu mag ik een onderdeel uitmaken van
het operationele team van stichting Pole Position.

Ik ben trots op het werk dat we neerzetten met zijn allen en hoop dit nog veel te mogen doen en er veel van te leren. Ik hoop dat ik mijn passie voor de sport en
voor stichting Pole Position nog met veel anderen kan en mag delen en dat er nog veel mijlpalen bereikt worden waar iedereen trots op terug kan kijken.

Sportieve groet,
Anne

Functie buiten de stichting:
Student ISMB aan de HvA
Voetbaltrainer