Mevrouw Tamara

30 juli 2016

De 1e artiest die we uitgebreider voorstellen zal ook het concert op 27 augustus openen…..Mevrouw Tamara

Zo lang mogelijk

Het debuutalbum ‘Zo lang mogelijk’ verschijnt in maart 2015 en wordt uitgegeven door het label Indieland. Dit label is mede door Tamara van Esch opgericht en richt zich op multimediale muziekprojecten. Verschillende muzikanten hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het album: zo speelt Anne Soldaat bij een aantal nummers gitaar en heeft Reyer Zwart de orkestpartijen gearrangeerd. Zowel voor als na het uitbrengen van het debuutalbum kunnen bezoekers van de Mevrouw Tamara website op unieke wijze nummers van het album beluisteren. Bezoekers kunnen aan de hand van zes verschillende applicaties interactief muziek beïnvloeden. Abonnees krijgen toegang tot exclusieve downloads van nummers, video’s en meer applicaties. Je wordt abonnee door het album via de website te bestellen.

De band waarmee Zo lang mogelijk is opgenomen bestaat uit: Pete Barnes op gitaar, Harmen Sielcken op basgitaar en Floyd Atema op drums. Op het album speelden -naast Anne Soldaat- ook een aantal gastmuzikanten mee waaronder Myrthe van de Weetering op viool, Gwen Thomas op toetsen en het voor deze opnames samengestelde orkest.

Samenwerkingen

Tamara van Esch heeft eerder samengewerkt met Kim Janssen, Case Mayfield, Guy Corneille (La Corneille), Mensenkinderen en Bird on the Wire. Voorheen speelde zij toetsen en zang in de bands Aestrid, Ponoka en Oh, Brave Wide Eyes en momenteel doet zij dit bij Alumna. Tamara werkt graag samen met andere muzikanten en vindt het prettig om buiten haar eigen project met andere muziekstijlen te werken. Overzicht van alle samenwerkingen

Solo

In 2012 bracht Mevrouw Tamara de EP ‘Ik ben Spiritus’ uit en was zij finaliste in het tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ van VARA, BNN en 3FM. In januari 2013 verscheen bij Excelsior ‘De Supersonische Boem’: een cd met liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink opnieuw uitgevoerd. Mevrouw Tamara zong het nummer ‘Schaarste’ en verder voerden artiesten als Spinvis, Tim Knol, Eefje de Visser, Janne Schra en Marike Jager een nummer uit. Mevrouw Tamara speelt haar optredens solo en voor bepaalde gelegenheden samen met violiste Myrthe van de Weetering.

 

 


Terug naar nieuwsoverzicht