Organisatie

 

Stichting Pole Position kent een organisatiestructuur bestaande uit 3 organen:  bestuur, operationeel team en team partnerships & sponsoring

Het bestuur is het toezichthoudende orgaan dat belast is met de aansturing van de organisatie, een toezichthoudende rol heeft en zorgt dat alle randvoorwaarden voor het goed functioneren van de stichting gewaarborgd zijn. Het operationele team is belast met de organisatie van de heldendagen en wensdagen en onderhoudt contacten met de vrijwilligers, organisatoren van sportevenementen. Het team partnerships & sponsoring is belast met fondsenwerving, is verantwoordelijk voor een verantwoord financieel beleid. Het operationeel en team partnerships & sponsoring leggen middels de coördinator van deze teams verantwoording af aan het bestuur.

Het bestuur vergadert 4x per jaar waarbij alle lopende zaken aan bod komen.

 

Bestuur

 

Nick von Winckelmann, voorzitter

Al een lange tijd denk ik na over een maatschappelijke rol die ik graag wil vervullen. Na mij aangemeld te hebben als computermaatje of taalmaatje via NLvoorelkaar kwam ik in contact met Wilco van Gelder. ⁠Wilco heeft in 2013 Stichting Pole Position opgericht, een stichting die zich richt op mensen met een verstandelijke beperking welke om persoonlijke of organisatorische redenen niet in staat zijn om zelfstandig een sportbeleving mee te maken. Hiervoor organiseert de stichting “heldendagen” en “wensdagen”. Nu bleek dat de stichting zo gegroeid was dat het ondoenlijk was geworden om het bestuur een operationele rol te laten vervullen.⁠ Onwijs trots en gaaf vind ik het dan ook om te kunnen melden dat ik de rol van voorzitter over ga nemen van Wilco!

Functie buiten Stichting: Private banker

 

Elvira-Teunissen-Paaijs, penningmeester

Een stichting die de sportwens van mensen met een verstandelijke beperking (de Helden) in vervulling laat gaan. Hoe mooi is dat en wie wil daar nou geen bijdrage aan leveren, hoe klein ook. Mijn beroep is Virtueel Assistent. Hoe mooi is het wanneer ik met datgene waar ik goed in ben een fijne bijdrage kan leveren aan het vervullen van de wens van deze Helden. Ik hoefde hier dan ook geen moment over na te denken. Natuurlijk wil ik mijn steentje bijdragen. We gaan er samen voor om zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan.

Functie buiten Stichting: Eigenaar / Virtual Assistent bij Elvirtual.nl

 

Drs. Tessa Nooij, secretaris

Al een aantal jaar ben ik met veel plezier betrokken bij stichting ‘ Pole Position’. Eerst als vrijwilliger en later als bestuurslid. Ik heb de oprichter van de stichting via een collega ontmoet en toen ik hem hoorde spreken over het doel van zijn stichting was ik meteen enthousiast. Ik heb van kleins af aan al een warm hart voor mensen met een verstandelijke beperking en ook getwijfeld om arts verstandelijk gehandicapten te worden, uiteindelijk is het specialist ouderengeneeskunde geworden, maar in combinatie met dit vrijwilligerswerk is het een mooie combinatie! Ik heb al veel mooie wensen (zelfs naar F.C. Barcelona!) mogen vervullen en hoop hier nog  velen aan toe te voegen!

Functie buiten Stichting: Specialist Ouderengeneeskunde

 

Linda Koning, lid

Ik ben na mijn stage bij de stichting verbonden gebleven als wensvervuller en later als bestuurslid. Ik zet me met ontzettend veel plezier in voor de helden, omdat ik zo veel energie en voldoening haal uit het bezorgen van onvergetelijke wens- en heldendagen.

Functie buiten Stichting: Student Sport, Management en Ondernemen

 

Operationeel team

 

Wilco van Gelder, manager operationeel & financieel team

In 2013 heb ik de stichting opgericht omdat ik in aanraking kwam met een jongen met een beperking die niet zijn favoriete voetbalclub kon bezoeken. Vanuit mijn overtuiging dat iedereen toch minimaal 1x zijn favoriete sporter of sportclub moet kunnen bezoeken zijn we met inmiddels een prachtig team mensen dit voor veel van onze helden aan het realiseren.

Functie buiten Stichting: Operationeel leidinggevende kindergeneeskunde Isala kliniek Zwolle

 

Joany Taanman

In het najaar van 2020 kwam ik in contact met de stichting. Ik was op zoek naar een leuke vrijwilligersplek waar ik ervaring op kon doen en bij kon dragen. Stichting Pole Position was op zoek naar iemand die mee kon denken over de communicatie, en zo geschiedde! Ik heb enorm veel zin me in te zetten voor de stichting en meer mensen kennis te laten maken met onze heldendagen!

Functie buiten Stichting: Afgestudeerde communicatie & informatiewetenschappen

 

Cathleen O’Callaghan

Via een vrijwilligersplatform ben ik in contact gekomen met de oprichter van Stichting Pole Position. Als studente ben ik ontzettend enthousiast om mijn marketing- en organisatiekennis in de praktijk te kunnen brengen. Zeker als sportliefhebber vind ik het een super mooi doel om aan mee te mogen werken. Door Heldendagen te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking maken we sport toegankelijk voor iedereen!

Functie buiten Stichting: Studente European Studies

 

Liesanne de Wijs

Tijdens mijn studie aan het Cios Haarlem heb ik het vak bewegingsagogie gevolgd, hierdoor ontdekte ik hoe mooi dit vak is. Nu ben ik studente Sportkunde waarin ik mezelf goed kan ontwikkelen, ook door in de praktijk te werken. Stichting Pole Position kwam via via op mijn pad en ik was meteen enthousiast, een onwijs mooi initiatief waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. Ik hoop hele mooi Heldendagen te gaan organiseren met het team en alle Helden.

Functie buiten Stichting: Student Sportkunde – Sport, Management en Ondernemen

Saskia van Schaick

Amjad Saleh

 

Partnerships & Sponsoring team

Zie vacature

 

 

Graag willen wij benadrukken dat alle vrijwilligers, dus ook de bestuurders, zich vrijwillig inzetten. Zij ontvangen geen beloning maar slechts een vergoeding voor kosten die zij aantoonbaar hebben gemaakt in het kader van hun bestuurstaak voor de stichting. Er wordt streng op toegezien dat deze kosten zo beperkt mogelijk blijven.