Ambassadeurs van stichting Pole Position

Toptennisser Robin Haase

Een van Neerlands toptennissers, is ambassadeur van Stichting Pole Position. Haase gaat zich belangeloos inzetten voor de stichting zodat nog meer mensen met een verstandelijke beperking het sportevenement van hun dromen kunnen zien, ervaren en beleven.

Robin vertelt:

“Ik vind tennis het leukste dat er is. Ik geniet op elke training en tijdens elke wedstrijd. Sport, ongeacht welke, staat garant voor spanning, actie en emotie. Het is altijd weer genieten. Van de sfeer in het stadion, de spanning die langzaam stijgt en de ontlading na afloop.

Voor iedereen is het een belevenis om een groot sportevenement van dichtbij mee te maken, maar voor mensen met een verstandelijke beperking vaak niet eenvoudig te realiseren. Dit kan zijn om veiligheids-, organisatorische of financiële redenen.

Ik wil graag mijn bekendheid inzetten om mensen te attenderen op de Stichting Pole Position en het unieke werk dat de stichting verricht. Zij zorgen ervoor dat ook mensen met een verstandelijke beperking het sportevenement van hun dromen kunnen bijwonen.”

Polsstokhoogspringster Rianna Galiart

Rianna was als topsporter betrokken bij een wensvervulling. Het positieve gevoel wat deze ontmoeting teweeg heeft gebracht resulteerde uiteindelijk in het ambassadeurschap van Rianna.

Rianna vertelt:

Of ik even tijd had voor een meet & greet met helden van stichting Pole Position tijdens het EK atletiek? Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Hoe mooi is het om mee te kunnen helpen aan iemands droomdag bij een sportevenement.

En het was zelfs nog mooier dan ik had gedacht. De gezichten vol spanning toen ik even bij ze kwam zitten, het enthousiasme dat ze uitstraalden. Zonder zorgen puur genieten van de sport, dat gun je iedereen, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een verstandelijke beperking.

Met trots ben ik nu dus ambassadrice van Stichting Pole Position en hoop ik dat we nog veel meer helden een mooie sportervaring kunnen bezorgen.

Tophockeyster Maartje Krekelaar

Hockey-international Maartje Krekelaar (21) behoort als speelster van HC Den Bosch tot de toptalenten van het Nederlandse hockey en heeft inmiddels al 4 titels veroverd met haar club. Als speelster van Jong Oranje gaat zij eind dit jaar nog mee naar het WK in Chili waarna ze zich op mag gaan maken voor een hopelijk mooie en lange carrière in “het grote oranje”. Het Nederlands team waar ze inmiddels ook al haar debuut voor heeft gemaakt tijdens de World League Finale in Argentinië. Een geslaagd debuut, want in haar 1e interland scoorde ze meteen de belangrijke 0-1 tegen Duitsland.

Singer Songwriter Marit Trienekens

Singer-songwriter Marit Trienekens heeft op verzoek van de stichting doel en gevoel van de stichting gevangen in een prachtig lied getiteld “Dream” Voortvloeiend uit deze mooie samenwerking is het ambassadeurschap van Marit ontstaan.

Marit Trienekens werd geboren op 21 december 1990 in Helden. Marit mocht al het publiek opwarmen voor The Don’t Touch My Croque Monsieurs en Kane in een uitverkocht Bibelot en is ze in 2012 op Ned3 geweest in de populaire talentenshow van VARA, BNN en 3FM “De beste singer-songwriter van Nederland”, gepresenteerd door Giel Beelen.  Ook heeft ze dit jaar nog meegedaan aan de landelijke talentenjacht De Grote Prijs van Nederland en stond onlangs in de halve finale.

“Enkele weken geleden werd ik benaderd door stichting Pole Position, of ik geen liedje voor de stichting wilde schrijven. Stichting Pole Position zet zich in om bij verstandelijk gehandicapten die een droom of wens hebben op het gebied van sport, een handje te helpen met het laten uitkomen van die droom!  Ik ging akkoord en geholpen door het geweldige enthousiasme  had ik meteen een idee voor een liedje: dream.

Zo gezegd, zo gedaan en inmiddels is het liedje opgenomen bij niemand minder dan Earforce Studio’s in Amsterdam, waar ook andere kleine namen hun liedjes opnemen, zoals Bruno Mars, Mr Probz, Yellowclaw, Earth, Wind&Fire, Miss Montreal…. enfin, you get the idea!  Gezien het feit dat de samenwerking met de stichting zo goed ging is mij als klap op de vuurpijl ook nog gevraagd om Ambassadeur van de stichting te worden! Ik voel me diep vereerd en natuurlijk zei ik ja! Dat betekent dat ik me ook in de toekomst zal blijven inzetten voor dit geweldige initiatief”.

Beluister het lied “dream’ op ons Youtube kanaal door hier te klikken

Topsporters van stichting Pole Position

Vele topsporters zetten zich incidenteel in voor de stichting. Een selectie van deze sporters die dat reeds gedaan hebben ziet u hieronder.

Wilson Kipsang

Marathonloper / topsporter van St. Pole Position