Ambassadeurs van stichting Pole Position

Scheidsrechter Jochem Kamphuis

Jochem is als ambassadeur verbonden aan de stichting.

Jochem fluit sinds 2011 wedstrijden in de eredivisie, behoort tot de seniorlijst scheidsrechters betaald voetbal (de hoogste categorie in Nederland) en floot september 2017 ook zijn 1e (jeugd)interland (Italië-Polen)

“Toen ik werd benaderd als ambassadeur voor stichting pole position hoefde ik slechts één seconde na te denken. Natuurlijk wil ik dat doen! Ik vind het zelfs een eer om mij in te kunnen zetten voor dit mooie initiatief.

Ik fluit wekelijks met veel plezier en enthousiasme voetbal wedstrijden. Ditzelfde plezier zie ik ook om mij heen bij spelers en toeschouwers. De spanning van de wedstrijd, de sfeer in het stadion, mooie acties, doelpunten, al deze ingrediënten brengen het plezier en enthousiasme bij voetbal en sport in het algemeen naar boven. Dit zou wat mij betreft iedereen moeten kunnen ervaren. Ik zet mij dan ook graag in voor het geweldige werk van Stichting Pole Position”       

Toptennisser Robin Haase

Een van Neerlands toptennissers, is ambassadeur van Stichting Pole Position. Haase gaat zich belangeloos inzetten voor de stichting zodat nog meer mensen met een verstandelijke beperking het sportevenement van hun dromen kunnen zien, ervaren en beleven.

Robin vertelt:

“Ik vind tennis het leukste dat er is. Ik geniet op elke training en tijdens elke wedstrijd. Sport, ongeacht welke, staat garant voor spanning, actie en emotie. Het is altijd weer genieten. Van de sfeer in het stadion, de spanning die langzaam stijgt en de ontlading na afloop.

Voor iedereen is het een belevenis om een groot sportevenement van dichtbij mee te maken, maar voor mensen met een verstandelijke beperking vaak niet eenvoudig te realiseren. Dit kan zijn om veiligheids-, organisatorische of financiële redenen.

Ik wil graag mijn bekendheid inzetten om mensen te attenderen op de Stichting Pole Position en het unieke werk dat de stichting verricht. Zij zorgen ervoor dat ook mensen met een verstandelijke beperking het sportevenement van hun dromen kunnen bijwonen.”

Topvoetbalster Kelly Zeeman

Al ruim 22 jaar draait mijn leven om voetbal. Iedere dag ga ik weer met een lach op me gezicht richting de club, om daar te doen waar ik zo blij van word. Voetballen! Ik vind dat dat gevoel voor iedereen mogelijk moet zijn. Pole position laat zien dat dat daadwerkelijk voor iedereen haalbaar is. Ik vind dat ontzettend mooi, en geniet er dan ook van om samen met de jongens en meiden tegen een balletje te trappen. Ik kan ook niet wachten tot de volgende Heldendag voetbal gepland staat. We maken er dan samen een fantastische dag van!

Polsstokhoogspringster Rianna Galiart

Rianna was als topsporter betrokken bij een wensvervulling. Het positieve gevoel wat deze ontmoeting teweeg heeft gebracht resulteerde uiteindelijk in het ambassadeurschap van Rianna.

Rianna vertelt:

Of ik even tijd had voor een meet & greet met helden van stichting Pole Position tijdens het EK atletiek? Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Hoe mooi is het om mee te kunnen helpen aan iemands droomdag bij een sportevenement.

En het was zelfs nog mooier dan ik had gedacht. De gezichten vol spanning toen ik even bij ze kwam zitten, het enthousiasme dat ze uitstraalden. Zonder zorgen puur genieten van de sport, dat gun je iedereen, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een verstandelijke beperking.

Met trots ben ik nu dus ambassadrice van Stichting Pole Position en hoop ik dat we nog veel meer helden een mooie sportervaring kunnen bezorgen.

Tophockeyster Maartje Krekelaar

Hockey-international Maartje Krekelaar (21) behoort als speelster van HC Den Bosch tot de toptalenten van het Nederlandse hockey en heeft inmiddels al 4 titels veroverd met haar club. Als speelster van Jong Oranje gaat zij eind dit jaar nog mee naar het WK in Chili waarna ze zich op mag gaan maken voor een hopelijk mooie en lange carrière in “het grote oranje”. Het Nederlands team waar ze inmiddels ook al haar debuut voor heeft gemaakt tijdens de World League Finale in Argentinië. Een geslaagd debuut, want in haar 1e interland scoorde ze meteen de belangrijke 0-1 tegen Duitsland.

Wij zij enorm trots dat Maartje met al haar energie onze nieuwe ambassadrice is geworden en hopen op een lange en mooie samenwerking waarin Maartje mede vorm zal gaan geven aan de hockey-activiteiten van de stichting

Rolstoeltennisster Wendi Schutte

 

Op latere leeftijd heb ik aan een mislukte operatie een lichamelijke “beperking” overgehouden. In 2016, op mijn 27e ben ik begonnen met rolstoeltennis en dit bleek een schot in de roos. Ik tennis fulltime en mag de hele wereld over reizen om toernooien te spelen. Tennis is mijn passie, hetgeen ik het allerliefste doe. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die ik gekregen heb om ondanks mijn “beperking” te kunnen sporten, dat gun ik iedereen.

In 2021 heb ik tijdens de heldendag tennis op uitnodiging van Wilco een clinic rolstoeltennis mogen geven. De passie, het plezier, het aangaan van uitdagingen en het verleggen van grenzen is wat deze dag voor mij kenmerkte. Dit was een prachtige ervaring.

Ik gun het iedereen, ook mensen met een verstandelijke beperking waar dit zeker niet vanzelfsprekend voor is, om zorgeloos te kunnen genieten van sport.

Ik kijk er erg naar uit om als ambassadrice van stichting Pole Position mijn steentje te mogen bijdragen om zoveel mogelijk helden een onvergetelijke sportervaring te kunnen bezorgen.

Dream

Singer-songwriter Marit Trienekens heeft op verzoek van de stichting doel en gevoel van Stichting Pole Position gevangen in een prachtig lied getiteld “Dream”.

Beluister het lied op ons Youtube kanaal door hier te klikken